Menu

ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΑΘΗΝΑ ΨΗΛΑ

Αγαπητή φίλη/φίλε,

 

Οι επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου διεξάγονται σε μια κομβική στιγμή για την χώρα μας αλλά και για την Αθήνα μας. Αναμφίβολα οι πολίτες της Αθήνας βίωσαν και συνεχίσουν μέχρι και σήμερα να βιώνουν περισσότερο από κάθε άλλο τις συνέπειες της βαθιάς  οικονομικής και όχι μόνο κρίσης που εδώ και δέκα χρόνια οδήγησε σε αισθητή υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου τους. Παρακμή, εγκατάλειψη, ανέχεια, είναι μερικά μόνο από τα αποτελέσματα. Ανασφάλεια και αβεβαιότητα για το μέλλον εξακολουθούν να δηλητηριάζουν τις ζωές πολλών συμπολιτών μας. Τίποτα πλέον δεν είναι όπως πριν.

Αναντίρρητα δεδομένης της αποδόμησης του κεντρικού κράτους η τοπική αυτοδιοίκηση όλα αυτά τα χρόνια με περιορισμένα μέσα συνέβαλε στην άμβλυνση των συνεπειών της πρωτοφανούς κρίσης και αποτέλεσε ένα φάρο ελπίδας για τους πολίτες που βρέθηκαν στην ποιο δύσκολη θέση.

Από την πρώτη στιγμή πίστεψα και εξακολουθώ να πιστεύω ότι η αυτοδιοίκηση μπορεί να αποτελέσει αφενός ένα νέο «υπόδειγμα»  και να πρωταγωνιστήσει σε μια αναπτυξιακή προοπτική που θα οδηγήσει στην πραγματική και οριστική έξοδο από την κρίση και αφετέρου να συμβάλει καθοριστικά στην αναμόρφωση και αναγέννηση του «ένοχου» και κλονισμένου πολιτικού μας συστήματος.

Ήρθε η ώρα να μιλήσουν οι πολίτες μετά από μια πρωτοφανή εθνική  δοκιμασία αλλά και να πρωταγωνιστήσουν παντού πρόσωπα που έχουν να «δώσουν» και όχι να πάρουν.

Όσοι δοκιμάστηκαν και πέτυχαν που δούλεψαν και έφεραν αποτελέσματα. Πρόσωπα που δεν περιχαρακώνονται στην ασφάλεια του χθες αλλά επιλέγουν τις δοκιμασίες και προκλήσεις του αύριο. Που μπορούν να κάνουν υπερβάσεις, να εμπνεύσουν, να ενώσουν και να δημιουργήσουν, σε τοπικό περιφερειακό, κεντρικό επίπεδο.

Τέτοια πρόσωπα είναι προφανές βρίσκονται σε διαφορετικούς πολιτικούς, κομματικούς και κοινωνικούς χώρους. Ο Κώστας Μπακογιάννης είναι ένα από αυτά τα πρόσωπα. Το έχει αποδείξει έμπρακτα. Ως ο αυριανός Δήμαρχος Αθηναίων είναι «καταδικασμένος» να πετύχει. Η Αθήνα μας τώρα όσο ποτέ έχει ανάγκη από έναν  πετυχημένο Δήμαρχο ώστε να κατακτήσει τη θέση που της αρμόζει και να ξαναγίνει  όχι μόνο πραγματική πρωτεύουσα της Χώρας αλλά και του κόσμου.

 

Προϋπόθεση για να γίνει αυτό είναι η ουσιαστική σύγκλιση όλων των προοδευτικών και δημιουργικών δυνάμεων της Χώρας μας σε δημοτικό, περιφερειακό, εθνικό επίπεδο, με μοναδικό διακύβευμα  την ουσιαστική βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών σε κάθε γειτονιά και πόλη.

Ειδικά για την μικρή και μεγάλη γειτονιά μας την «πολυτραυματισμένη» Αθήνα μας  η επίτευξη του παραπάνω στόχου αποτελεί μεγάλη πρόκληση και επιβεβλημένη ευθύνη.

Σε αυτή την κατεύθυνση δεσμεύομαι να εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις.

Για αυτό ζητώ να είμαι η επιλογή σας για το Δήμο Αθηναίων.

Δεσμεύομαι να σας εκπροσωπώ αυθεντικά μα ακεραιότητα και συνέπεια.

 

Επισκευθείτε τον επίσημο ιστότοπο του συνδυασμού ΑΘΗΝΑ ΨΗΛΑ και διαβάστε αναλυτικά σχετικά με το πρόγραμμα και τις θέσεις μας

 

Background Color:
 
Background Pattern:
Reset